Dostupni linkovi

U eskploziji pirotehnike u centru Meksika 13 mrtvih


Najmanje 13 osoba je poginulo, a oko 154 su povrijeđene u petak kada su na kamionetu koji je prevozio eksplodirala pirotehnička sredstva za vrijeme vjerskog praznika u komuni Nativitas u centru Meksika, saopštile su lokalne vlasti.

"Poginulo je trinaest osoba, a najmanje 154 su povrijeđene, od kojih je 80 izašlo iz bolnice", precizirao je na novinskoj konferenciji Mariano Gonzales Zarur, guverner države Tlaxcala, gdje se nalazi Nativitas. On je najavio tri dana žalosti.

Predsjednik Meksika Enrique Pena Nieto je na svojoj twitter stranici napisao da žali što je došlo do ove nesreće u Tkaxcaleu" i uputio je saučešće porodicama žrtava.

Osam muškaraca i jedna žena su poginuli u trenutku eksplozije, a četiri ostale žrtve su podlegle dok su prevožene u bolnicu ili nakon što im je ukazana medicinska pomoć.

Stanovnici naseljenog mjesta s oko 1.000 stanovnika, su rekli da se među žrtvama nalazi i jedna beba. Vlasti nisu dale nikakve pojedinosti o 70 osoba koje su još na hospitalizaciji, osim što su izjavile da četvero od njih imaju "teške opekotine".
XS
SM
MD
LG