Dostupni linkovi

SNSD i SDS žele nastaviti saradnju na državnom nivou


Lider SNSD-a i SDS-a, Milorad Dodik i Mladen Bosić, dogovorili su da se delegacije tih dviju stranaka u četvrtak, 21. marta, sastanu da bi razgovarali o provođenju platforme o zajedničkom djelovanju na nivou BiH.

"Smatramo da treba pronaći način da se ojača platforma i saradnja na nivou BiH, kao i da se razgovara o odnosima SNSD-a i SDS-a", kazao je Dodik u izjavi novinarima.

I Bosić je potvrdio da je izražena želja da se nastavi zajednički nastup iz RS-a u Sarajevu.

"Dogovorili smo da na sastanku u četvrtak vidimo šta to nije funkcionisalo dosad i da pokušamo naći način kako da u budućnosti ne bude ovakvih nesuglasica i problema", kazao je Bosić.

Razmijenili su mišljenja, rekao je, i o aktuelnim pitanjima u vezi s provedbom presude Sejdić-Finci te dodao da čekaju da se o tome nađe rješenje u Federaciji BiH.

Nakon toga stekli bi se uvjeti za zajednički sastanak o provođenju te presude.Lider SNSD-a i SDS-a, Milorad Dodik i Mladen Bosić, dogovorili su da se delegacije tih dviju stranaka u četvrtak, 21. marta, sastanu da bi razgovarali o provođenju platforme o zajedničkom djelovanju na nivou BiH.
XS
SM
MD
LG