Dostupni linkovi

Rijeke Ibar i Banjska izazvali poplave na sjeveru KosovaNabujali Ibar srušio je u četvrtak uveče most koji selo Kutnje povezuje sa opštinom Leposavić, na sjeveru Kosova, a izlivanje rijeke Banjske izazvalo je velike probleme u selima opštine Zvečan.

Konstrukcija mosta kod sela Kutnje pala je u rijeku i postoji opasnost da je voda odnese. Kiša, koja već dva dana pada na sjeveru Kosova, nanijela je veliku štetu i stanovnicima u selima Doljane, Korilje i Banjska u opštini Zvečan.

Mještani Banjske se od juče bore sa vodenom stihijom koja je poplavila desetine imanja, kuća, štale, plastenike i ulaz u jednu osnovnu školu.

Izlila se rijeka Banjska i voda je, prema riječima mještana, odnijela svu stoku i živinu, građevinski materijal koji je bio u njihovim dvorištima i sve što se našlo na putu. Osnovnoj školi "Banović Strahinja" se ne može prići.

Stanovništvu na ugroženom području u pomoć su pristigli komšije i pripadnici vatrogasne jedinice i civilne zaštite, koji postavljaju vreće sa pijeskom kako bi spriječili širenje nabujalih potoka i rijeka.

Prema riječima mještana, ovako nešto u Banjskoj ne pamte od 1969. godine.
XS
SM
MD
LG