Dostupni linkovi

Neredi u Port Saidu i Kairu


U nasilnim reakcijama na sudske presude u vezi s tragedijom na nogometnoj utakmici u siječnju prošle godine egipatski prosvjednici sukobili su se s policijom u Kairu. Dvije su osobe poginule. U Port Saidu njih nekoliko stotina pokušalo je neuspješno zaustaviti promet Sueskim kanalom.

Sud je razljutio stanovnike Port Saida na sjevernom ulazu u Sueski kanal potvrdivši jučer 21 smrtnu kaznu navijačima lokalnog kluba zbog sudjelovanja u nasilju nakon utakmice domaćeg Al-Masrija i kairskog Al-Ahlija.

Prosvjednici su se privezali jedan za drugoga glisere koji se rabe za opskrbu brodova u Sueskom kanalu, želeći omesti promet tim važnim pomorskim putem. Policija je brzo prekinula blokadu.

Međutim, problemi su nakon toga počeli u Kairu jer je odluka suda da se drugih 28 navijača Al-Masrija oslobodi optužbi izazvala revolt među tamošnjim pristašama Al-Ahlija. U sukobima s policijom od posljedica uporabe suzavca i gumenih metaka smrtno su stradale dvije osobe. Ukupno je ozlijeđeno 65 ljudi. U prosvjedima je zapaljeno i nekoliko zgrada.
XS
SM
MD
LG