Dostupni linkovi

Paravinja povukao žalbu na presudu za ubistvo Antonije Bilić


Zbog teškog ubistva Antonije Bilić, Dragan Paravinja je dobio maksimalnih 40 godina zatvora, a premda je njegova advokatica po službenoj dužnosti podnijela žalbu, on se tome usprotivio pa je žalba poništena.

Dragan Paravinja je u oktobru prošle godine nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistva Drnišanke Antonije Bilić, no iako je unutar zakonskog roka njegova advokatica podnijela žalbu na takvu sudsku odluku, Paravinja je žalbu povukao, piše Slobodna Dalmacija.

Njegova advokatica informaciju nije htjela ni potvrditi, ni demantovati. Glasnogovornik šibenskog Županijskog suda, na kojem je postupak protiv Paravinje vođen, Slobodnoj je pojasnio kako se "optuženik u pisanom obliku izričito usprotivio podnošenju žalbe".

"U toj situaciji predsjednica vijeća je donijela rješenje kojim je žalba optuženika odbačena kao nedopuštena', rekao je glasnogovornik Branko Ivić.

No, Ivić dodaje da se Paravinja naknadno žalio na rješenje sutkinje koja je poništila žalbu njegove braniteljice. Razlozi za taj njegov potez su nepoznati.

Advokat porodice Bilić kaže da nikakvu obavijest o povlačenju žalbe još nije dobio.
XS
SM
MD
LG