Dostupni linkovi

Dežer:EU želi "dobitnu kombinaciju"


Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer rekao je da EU želi da Beograd i Priština nađu rješenje koje bi bilo "dobitna kombinacija" za obje strane.Ocijenio da će naredna runda dijaloga u Briselu, 20. marta, biti od ključnog značaja u tom procesu.

Dežer je u izjavi Tanjugu istako da je na dvijema stranama da nađu takvo rešenje, a ne na EU da ga nameće.

"Moramo da vidimo napredak, moramo da nađemo rješenje koje će biti zadovoljavajuće za obje strane. Želimo da vidimo rešenje koje bi bilo dobitna kombinacija i za Prištinu i za Beograd", rekao je on.

Podsjećajući da se ovih dana vode intenzivni razgovori i da je naredna runda dijaloga 20. marta, Dežer je ocijenio da će taj sastanak biti od ključnog značaja i izrazio nadu da će tokom priprema ovog sastanka doći do približavanja stavova.

"Postoje pravna rješenja koja treba definisati, a postoje i ustavna ograničenja na obe strane. To je drugačiji put, ali put kojim treba ići", dodao je Dežer.

Na pitanje da li može da prokomentariše navode štampe da je Ketrin Ešton pripremila plan koji će predstaviti dvijema stranama, Dežer je odgovorio da "nije na EU da nameće nikakva rešenja nijednoj od strana".
XS
SM
MD
LG