Dostupni linkovi

Veljović: Nisam u sukobu sa Dačićem


Milorad Veljović reizabrani direktor Policije Srbije
Milorad Veljović reizabrani direktor Policije Srbije
Direktor policije Srbije Milorad Veljović kaže da nikada nije imao problema sa premijerom Ivicom Dačićem i ističe da će borba protiv korupcije biti prioritet policije.

"To što je neko van Direkcije policije, van Ministarstva unutrašnih poslova, a možda i u okviru Ministarstva, pokušao da pravi veštački sukob, to je problem tih ljudi i to će vrlo brzo isplivati", kazao je Veljović na prvoj konferenciji za novinare pošto je ponovo izabran na funkciju direktora policije.

Upitan o spekulacijama da je bilo političkih pritisaka u vezi sa izborom direktora policije, istakao je da na njega nije bilo nikakvih pritisaka, a da on sam sigurno nije pokušavao da lobira u vezi sa bilo čim.

Na pitanje vezano za dugo trajanje procesa izbora direktora, Veljović je rekao da je to ipak mesto koje zaslužuje da se "ne lomi preko koljena".

On je naveo da je njegov posao da policija i Direkcija policije budu ti koji će doprinijeti da Ministarstvo unutraših polsova bude najbolje ministarstvo i ima poziciju i ulogu koja mu pripada.

Veljović je kao jedan od prioriteta njega kao direktora policije i MUP-a naveo to da da odbjegli narko bos Darko Šarić bude priveden pravdi. On je rekao da se za Šarićem intenzivno traga, da postoje određena saznanja i napredak, ali da ne želi da o tom slučaju ništa prejudicira.
XS
SM
MD
LG