Dostupni linkovi

Veče sa piscem Ognjenom Spahićem u Beogradu


Večeras u 19 časova u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda biće održano druženje sa crnogorskim piscem Ognjenom Spahićem, u organizaciji festivala KROKODIL i njihove rezidencije za pisce.

Ognjen Spahić rođen je 1977. godine u Podgorici. Objavio je knjige priča "Sve to" i "Zimska potraga". Za roman "Hansenova djeca" 2005. godine je dobio nagradu Meša Selimović za najbolji roman objavljen u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Za isti roman je dobio i međunarodnu književnu nagradu Ovid Festival Prize za 2011. godinu koja se dodjeljuje za prevedenu književnost objavljenu u Rumuniji. Hansenova djeca su za sada objavljena na francuskom, engleskom, italijanskom, slovenačkom, rumunskom, mađarskom i makedonskom jeziku. Spahićeve kratke priče su prevođene na francuski, češki, grčki, turski, rumunski, italijanski, bugarski, engleski, albanski i njemački jezik.

Kratka priča Ognjena Spahića "Rejmond je mrtav. Karver je umro, rekoh", uvrštena je u godišnju antologiju Best European Fiction 2011 koju objavljuje Dalkey Archive Press iz Čikaga. Živi u Podgorici.

Ognjen Spahić je prvi ovogodišnji gost Krokodilove Rezidencije za pisce. U Beogradu će boraviti tokom marta.
XS
SM
MD
LG