Dostupni linkovi

Sastanak čelnika posle vesti o Čavesom zdravstvenom stanju


Najviši politički i vojni zvaničnici Venecuele sastali su se u utorak u predsedničkoj palati dan posle objave o pogoršanju zdravstvenog stanja predsednika Uga Čavesa, javila je zvanična televizija.

Televizija VTV. Televizija je dodala da je cilj sastanka da se "definišu strategije i više projekata za razvoj" Venecuele, bez dodatnih detalja.

U toku noći je venecuelanski ministar komunikacija i informisanja Ernesto Viljegas javio da se zdravstveno stanje Čavesa, koji boluje od raka, i na tretmanu je u bolnici u Karakasu, pogoršalo zbog problema s disanjem i "nove i teške infekcije".

Viljegas je pročitao saopštenje vojne bolnice u Karakasu emitovano u svim medijima u zemlji po kome se navodi da su se Čavesu pogoršale disajne funkcije zbog slabog imuniteta i opšteg stanja.

Čaves (58) se vratio u Karakas pre dve nedelje i smešten je u bolnicu u venecuelanskoj prestonici nakon dvomesečnog boravka u Havani, gde je podvrgnut četvrtoj operaciji raka od 2011, kada je utvrđeno da boluje od karcinoma u predelu karlice.
XS
SM
MD
LG