Dostupni linkovi

Gradonačelnik Gračanice: Da prestanemo da kukamoBojan Stojanović, gradonačelnik Gračanice, kazao je za B92 da veruje da je moguće na pregovorima sa Prištinom u Briselu da se nađe kompromis.

Stojanović navodi da nije glavno pitanje da li će Srbija dobiti datum za pregovore sa EU, nego "da li ćemo imati kosovske Srbe".

"Pitanje je da li imamo Srbe koje žive na Kosovu, ili koji živi od Kosova“, navodi Stojanović, koji nije hteo da ih imenuje ali kaže da oni žive po Beogradu, a neki i u regionu.

Stojanović kaže da se stalno priča o nekim pričama o integritetu koje suštinski ne funkcionišu.

"Bolje da prestanemo malo da kukamo, pa nisu ovo najteži trenuci za Srbiju, ali daj da probamo da ostanemo na prostoru Kosova, i da pokušamo da sačuvamo identitet na tom prostor“, kaže Stojanović.

"Da li neko misli da ovako može da se nastavi? Za desetak godina Srba više neće biti na Kosovu“, kaže Stojanović.

Na pitanje da li gleda više ka Beogradu ili Prištini, Stojanović je odgovorio "i ka Beogradu i ka Prištini", i naglasio da je radom u okviru kosovskih institucija napravljen napredak.

Za osude da je "Tačijev Srbin" i da favorizuje albanske kompanije, Stojanović je rekao da nisu tačne i da su to tvrdnje "Srba koji od Kosva žive".
XS
SM
MD
LG