Dostupni linkovi

Državni vrh o dijalogu: Srbija ostaje posvećena postizanju kompromisa


Marko Đurić
Marko Đurić
Na sastanku državnog vrha Srbije u nedelju dogovoreno je da delagacija Srbije u dijalogu sa Prištinom zastupa stav čvrste opredeljenosti za postizanje kompromisa.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je posle sastanka da Srbija od EU očekuje da ostane nepristrasan medijator i da podstiče kontstruktivnost Prištine, koja je, prema njegovim rečima, pokazala daleko manje rešenosti da izađe u susret rešenju koje bi zadovoljilo interes obe strane.

"Konstatovali smo da se stav Prištine nije pomerio ni za milimetar od početka pregovora. Zaključili smo da oni nisu bili dovoljno konstruktivni u prvom delu dijaloga i sada šaljemo jasnu poruku da očekujemo da budu daleko konstruktivniji u nastavku dijaloga", rekao je Đurić.

Sastanku, u rezidenciji predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prisustvovali su premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Djurić i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Premijeri Srbije i Kosova trebalo bi u ponedeljak u Briselu da nastave dijalog uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton.
XS
SM
MD
LG