Dostupni linkovi

OEBS:Crna Gora primjer suživota


Crna Gora je primjer stabilnosti i suživota na Balkanu, a način na koji je riješila određene probleme može biti iskorišten u mnogim evropskim državama, rekao je predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Rikardo Miljori.

"U OEBS-u postoji model koji je prepoznat po Crnoj Gori, i na to treba da budu ponosni i vlast i opozicija. Taj model se može iskoristiti za rješavanje problema u mnogim evropskim zemljama", istakao je Miljori na prvoj redovnoj sjednici proljećnog zasjedanja Skupštine na Cetinju.

On je naglasio da u Evropi postoji mnogo problema koji se odnose na pitanja manjina, a da je to Crna Gora riješila, ističući da je crnogorski Ustav izuzetno moderan, jer štiti manjine, jezike i prava svih građana.

Miljori je rekao da OEBS smatra Crnu Goru velikim centrom svojih aktivnosti, "jer je ona to zaslužila svojim Ustavom i voljom za evropskim integracijama".

On je ocijenio da Crna Gora ima veliku istoriju iz koje se može dosta naučiti. "OEBS će biti zajedno sa Crnom Gorom na njenom putu napretka, jer znamo da se njeni interesi poklapaju sa evropskim, i budućnost naših odnosa će biti odlična ako shvatimo da je Evropa domovina svih nas", poručio je Miljori.
XS
SM
MD
LG