Dostupni linkovi

Novi bombaški napad u severnoj Mitrovici


Nepoznate osobe sinoć su bacile eksplozivnu napravu na kuću bošnjačke porodice u blizini Tri solitera, u severnom delu Mitrovice, saopštili su iz Policije Kosova.

Zamenik regionalnog direktora policije, Ergin Medić, u izjavi za RSE kazao je da povređenih nema, ali da je načinjena materijalna šteta. Uviđaj je još uvek u toku.

Saznaje se da se radi o kući Tahira Memovića, čiji sin radi u administrativnoj kancelariji Vlade Kosova u severnom delu Mitrovice. Po rečima Medića, ovo je 19 napad u severnom delu Mitrovice od 1. januara ove godine.

“Napadi su vrlo heterogeni. Žrtve i objekti koji su napadnuti pripadaju različitim institucijama, različitog su socio-ekonomskog statusa. Slučaji se individualno istražuju jer nisu svi povezani”, kazao je Medić.

U prethodnim napadima, mete su bili i albanske i srpske i bošnjačke porodice, kao i institucije Srbije na severu.

Adrijana Hodžić, šef administrativne kancelarije u Mitrovici je u pismenoj izjavi za RSE oštro osudila ovakva delovanja na severu, jer su građani veoma uznemireni.

"U zadnjih par meseci, dogodili su se vrlo opasni i grubi napadi na građane severne Mitrovice od zasad nepoznatih lica. Nadam se da će nadležni organi vrlo brzo otkriti izvršioce ovih krivičnih dela jer u gradu vlada velika nesigurnost”, kazala je Hodžićeva.

Početkom ove nedelje nepoznata lica su bacile eksplozivnu napravu i na terasi stana drugog radnika administrativne kancelarije Vlade Kosova. Stan je u potpunosti bio uništen ali žrtava nije bilo.
XS
SM
MD
LG