Dostupni linkovi

U Mitrovici raskinuta koalicija SNS i DSS


Srpska napredna stranka( SNS) raskinula je danas koalicionu saradnju sa Demokratskom strankom Srbije( DSS) u opštini Sjeverna Mitrovica, a Krstimir Pantić podnio je ostavku na mjesto predsjednika te opštine, javlja dopisnik RSE iz Mitrovice.

Vlast u sjevernoj Mitrovici činiće SNS sa URS-om, SPS-om, Građanskom inicijativom "Srbija, demokratija, pravda" - Oliver Ivanović i PUPS-om.

Krstimir Pantić podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika opštine Severna Mitrovica zbog prethodnog imenovanja na mjesto zamjenika direktora Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije .

"Shodno odredbama Zakona za borbu protiv korupcije da javni funckioner ne može obavljati istovremeno dvije javne funkcije, u skladu sa zakonom i vremenskim periodom koji je određen tim zakonom odlučio sam da na današnjoj sjednici skupštine opštine podnesem ostavku na mjesto predsjednika opštine", naveo je Pantić.

On je dodao da će novi predsednik opštine Severna Mitrovica i članovi opštinskog vijeća biti izabrani na narednoj sjednici skupštine opštine koja će biti održana u najkraćem mogućem zakonskom roku, najkasnije za nedjelju dana.
XS
SM
MD
LG