Dostupni linkovi

OEBS: Crna Gora primjer za region Balkana


Predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Rikardo Miljori očekuje da će Crna Gora 2014. godine biti promovisana u model za region Balkana i istakao da ta država prihvata osnovne principe OEBS-a.

Miljori, koji boravi u posjeti Podgorici na poziv predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića, kaže da je u Crnoj Gori vidljiv evropski progres.

"Crnogorski progres u evropskim integracijama je više nego evidentan, dok je vladavina prava primijenjena", rekao je Miljori na konferenciji za novinare.

Ističući da je danas u svijetu aktuelno mnogo bezbjednosnih pitanja i izazova u oblasti ljudskih prava, Miljori kaže da Crna Gora predstavlja državu punu stabilnosti i da ima modernu verziju Ustava.

Miljori je rekao da će Crna Gora biti domaćin jesenjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine OEBS u Budvi i da će ugostiti više od 300 učesnika iz 57 država.

"Crnogorski parlament ideja je vodilja svih ideja koje smo implementirali. Ovaj trenutak u Crnoj Gori možemo smatrati drugom fazom njene nezavisnosti", ocijenio je Miljori.

Krivokapić je podsjetio da OEBS gradi i insistira na principima bezbjednosti, ljudskih prava i ekonomije. "Na ta tri stuba je OEBS uvijek pomagao i Crnoj Gori. Pomogli su nam da izgradimo demokratske kapacitete u svim oblastima, od izbornog procesa do sofisticiranijih oblasti ljudskih prava", rekao je Krivokapić.
XS
SM
MD
LG