Dostupni linkovi

Hrvatska načelno podržava regionalni dogovor o mlijeku


Ministar poljoprivrede Hrvatske Tihomir Jakovina načelno podržava inicijativu srbijanskog kolege Gorana Kneževića da u Beogradu bude održan sastanak o bezbjednosti hrane.

"Za sada možemo potvrditi dolazak na sastanak i podržavanje navedene inicijative", rečeno je Tanjugu u kabinetu ministra Jakovine.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Srbije Danilo Golubović izjavio je ranije, a povodom afere o mlijeku zaraženom aflatoksinom, da resorni ministar Goran Knežević planira da pozove svoje kolege iz drugih država u regionu na sastanak u Beogradu, 5. marta, na kojem bi bilo riječi o bezbednosi i kontroli ispravnosti hrane.

Golubović je tada najavio da će Srbija i Hrvatska, najvjerovatnije, potpisati sporazum o tome da se nominuje laboratija u EU koja će biti jedina mjerodavna za cijeli region, kao i da će ministar Knežević sljedeće sedmice ponuditi i ostalim kolegama iz regiona.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije najavilo je i da će Vladi predložiti mjere za pomoć farmerima ugroženim zbog povišenog aflatoksina u mlijeku.
XS
SM
MD
LG