Dostupni linkovi

Antić: Šešelj nije došao na razgovor, igrao je šahSavetnik predsednika Srbije Oliver Antić izjavio je danas u Hagu da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nije juče u pritvoru Haškog tribunala došao na razgovor s njim zato što je "igrao šah".

Šešelj "juče nije došao, igrao je šah. A ja sam mu poručio da - pošto ja vodim protiv njega u šahu 2-0 - može slobodno da ponese i šah, pa eto i to ću da mu učinim, da bude revanš. Ali, nije juče došao, možda će danas", rekao je novinarima Antić, koji je u
prošlosti bio Šešeljev saradnik.

Lider radikala u pritvoru Tribunala, u kojem je od 24. februara 2003, čeka na presudu po optužnici za zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Antić, koji je i glavni pravni savetnik Ministarstva spoljnih poslova Srbije, rekao je da je juče u sudskom pritvoru u Sheveningenu razgovarao sa jednim brojem pritvorenih Srba.

Kako je rekao, saslušao je njihove probleme i želje u vezi sa pomoći koja bi im mogla biti pružena u zemlji "u skladu sa zakonom", a nekima od njih dao je i "pravne savete".
XS
SM
MD
LG