Dostupni linkovi

Platini pisao Dačiću: Rešite problem nasilja na utakmicama


Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini zatražio je u utorak od predsednika vlade Srbije da se u što kraćem roku reši problem nasilja na fudbalskim utakmicama.

Prvi čovek evropskog fudbala naveo je da je Izvršni odbor UEFA zabrinut zbog neprihvatljivog nivoa nasilja i nereda koji se događaju na fudbalskim utakmicama na kojima igraju i timovi iz Srbije.

Platini je istakao da insistira da se predsedavajući Odbora UEFA za stadione i bezbednost František Laurenc što pre, već početkom marta, u Beogradu sastane sa visokim predstavnicima srpske vlade i fudbalskih organa, kako bi se primenio integrisani plan strateških akcija na suzbijanju nasilja na fudbalskim stadionima.

"UEFA zna da može da računa na to da ćete ovo visokoosetljivo pitanje tretirati sa najvišim prioritetom i vi ste nam sada potrebniji nego ikada, jer od toga u velikoj meri zavisi budućnost srpskog fudbala", navodi se u Platinijevom pismu Dačiću.

Pismo slične sadržine od Platinija u utorak je dobio i hrvatski premijer Zoran Milanović.

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Srbije sastaće se 22. marta na zagrebačkom Maksimiru u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine, podseća Tanjug.
XS
SM
MD
LG