Dostupni linkovi

Goati: Vanredni izbori u Srbiji na jesen


Predsednik Transparentnosti Srbije Vladimir Goati ocenio je da će se vanredni izbori u Srbiji održati verovatno na jesen, u oktobru ili u novembru.

"Po onome što trenutno vidimo, sva se priča plete u tom smeru, i čini mi se da je mnogo veća verovatnoća da izbora bude nego da ih ne bude, i to ove jeseni, u oktobru ili novembru", rekao je Goati za današnji novosadski Dnevnik.

On je ocenio da Srpska napredna stranka (SNS) priču o izborima plasira kao "pretnju" političkim protivnicima, zbog istraživanja po kojima je rejting naprednjaka znatno porastao u odnosu na prošlogodišnje izbore.

Goati je ocenio da ni u slučaju novih izbora, kao i u prethodnom izbornom ciklusu, nije verovatno formiranje koalicije između SNS-a i Demokratske stranke.

"Oni koji govore o 'velikoj koaliciji' ne znaju dobro prirodu vlasti, po kojoj stranke nisu spremne da dele trpezu vlasti s većim brojem učesnika ako to ne moraju. Zašto bi većina koja u parlamentu čini 126 poslanika delila plen s još 50 ljudi", upitao je Goati.
XS
SM
MD
LG