Dostupni linkovi

Silovatelji iz New Delhija pred sudom


U New Delhiju nastavlja se suđenje petorici muškaraca za grupno silovanje studentice sredinom prosinca prošle godine.

Djevojka je ubrzo nakon toga umrla u bolnici. Optužnica ima 13 točaka, među kojima je i optužba za ubojstvo, za što je predviđena i smrtna kazna.

Sud bi petorici trebao dodijeliti odvjetnike po službenoj dužnosti jer su indijski odvjetnici poručili kako ih nisu spremni braniti zbog posebno okrutnog zločina. Tužitelj Rajiv Mohan je kazao kako traži smrtnu kaznu zbog posebne okrutnosti zločina. Policija je nakon uhićenja snimila iskaze optuženih bez prisutnosti odvjetnika i pravni stručnjaci smatraju da to daje osnove za žalbu u slučaju osuđujuće presude.

Petorica muškaraca te jedan tinejdžer optuženi su za silovanje 23-godišnje studentice fizikalne medicine koja je napadnuta nakon što je ušla u privatni autobus na putu kući iz kina u New Delhiju 16. prosinca. Umrla je dva tjedna poslije u bolnici u Singapuru. Dvojica optuženih nakon uhićenja dala su iskaz o napadu nadajući se blažim kaznama. Napad na studenticu izazvao je val prosvjeda protiv vlade i bijes protiv policije koju se okrivljuje da ne štiti žene.
XS
SM
MD
LG