Dostupni linkovi

Vućić:Pritiskaju me da idemo na izbore


Prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je u Berlinu da je Srbija svojim radom zaslužila da dobije datum za početak pregovora sa EU.

On je u razgovoru s novinarima redakcija Bild, Die Welt, Bild am Sontag i Welt am Sontag, a okviru posjete najvećoj njemačkoj novinskoj kući Aksel Špringer ferlag, sumirao utiske posjete Berlinu, poruke koje su predstavnici njemačke vlade poslali Srbiji i razgovarao o podršci procesu pridruživanja EU, kao i mogućnosti prijevremenih izbora.

"To je za mene najteže pitanje. Postoje izvesni pritisci unutar stranke da idemo na izbore, ali je odgovornost za državu veća", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li je Srbija tražila datum, odgovorio je: "Hoćemo da Njemačka vidi Srbiju kao pouzdanog partnera. Ako dobijemo datum, biće to sjajna vijest za Srbiju, ali nikoga nećemo tjerati da nam da nešto što nismo zaslužili. Ali, mislim da je Srbija svojim radom zaslužila datum".

Nakon razgovora s novinarima, Vučić je započeo sastanak sa Kristofom Hojzgenom, savjetnikom kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbjednost, saopštila je vladina Kacelarija za saradnju s medijima.

Vučić je jutros, zajedno sa potpredsjednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić, savetnikom predsjednika Srbije Markom Đurićem i predsjednicom skupštinskog Odbora za evropske integracije Milicom Delević, razgovarao u Bundestagu s poslanicima vladajuće koalicije CSU/CDU.
XS
SM
MD
LG