Dostupni linkovi

Ješić objavljuje dodatne analize mleka


Pokrajinski sekretar Goran Ješić najavio je da će danas saopštiti rezultate analize mleka iz državne laboratorije i istakao da će neko morati da odgovara.

"Dobio sam analizu i državne laboratorije na SMS! Sutra ću je zvanično objaviti, čim stignu zvanični rezultati! Nekom zatvor ne gine!", poručio je Ješić preko društvene mreže Tviter.

On je juče u emisiji "Kažiprst" na B92 izjavio da će svake nedelje objavljivati analize prisustva aflatoksina u mleku na sajtu. Takođe, rekao je da treba pitati Ministarstvo poljoprivrede zašto povlači mleko s polica, ako tvrdi da je potpuno bezbedno.

"Država i ministar su neozbiljni, nema ozbiljne strategije. Ipak, problem može da se reši, cenu treba da podele država kao najodgovornija i mlekare, jer imaju najveću dobit, a nikako farmeri", smatra on.

Vojvođanski sekretarijat za poljoprivredu objavio je sinoć dopis Ministarstva poljoprivrede Srbije, u kojem to ministarstvo navodi da je SP laboratorija iz Bečeja akreditovana za analize prisustva opasnog aflatoksina u namirnicama i stočnoj hrani.
XS
SM
MD
LG