Dostupni linkovi

CG Tužilaštvo: Nema krivičnog djela u aferi DPS Snimak


Osnovno državno tužilaštvo saopštilo je da je izvršilo analizu audio snimka sa petosatne sjednice Savjeta za sprovođenje izbornog programa DPS-a i ocijenilo da nijedan učesnik sjednice svojom izjavom nije ostvario elemente bića nijednog krivičnog djela koje predviđa Krivični zakonik Crne Gore.

Mediji su objavili snimak sa sjednice DPS na kojoj se eksplicitno govorilo o zapošljavanjuu državnim institucijima isključivo članova vladajuće stranke.

U saopštenju Tužilaštva navodi da su „izjave učesnika sjednice cijenjene u svijetlu kaznenih odredbi Zakona o finansiranju političkih partija nakon čega je zaključeno, da datim izjavama nijedan od učesnika nije ostvario elemente prekršaja koje propisuje Zakon“.

Tužilaštvo navodi da je "spremno da profesionalnim odnosom prema svojoj funkciji, odbije svaki nezakoniti uticaj ili zloupotrebu u dnevno političke potrebe, te da na relevantnom mjestu da stručne razloge za svoju odluku".

Takođe podsjećaju da je Tužilaštvo dalo inicijativu za izmjenu Zakona o finansiranju političkih partija, jer je povodom razmatranja prijava nakon proteklih parlamentarnih izbora ocijenilo, da ga neuređena procedura u pogledu ovlašćenja za pokretanje postupka, nepotpune i nejasne kaznene odredbe u znatnoj mjeri čine neprimjenjivim, kaže se u saopštenju koje potpisuje vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić.
XS
SM
MD
LG