Dostupni linkovi

Tužilaštvo Pistorijusa tereti za ubistvo djevojke


Tijelo Reeva Steenkamp na putu ka krematorijumu Port Elizabeth 19.02.2013
Tijelo Reeva Steenkamp na putu ka krematorijumu Port Elizabeth 19.02.2013
Južnoafričko tužilaštvo saopštilo je danas pred sudom u Pretoriji da je paraolimpijac Oskar Pistorijus ubio svoju djevojku Rivu Stinkemp hicima iz pištolja ispaljenim kroz zatvorena vrata kupatila njegove kuće.

Tužilaštvo je detalje slučaja protiv Pistorijusa, koji je optužen za ubistvo iz predumišljaja, iznijelo tokom procesa za određivanje kaucije u Pretoriji.

Tužilac Geri Nel rekao je sudu da je u noći, kada se ubistvo desilo, Pistorijus, kojem su amputirane obje noge, ustao, stavio proteze, prešao sedam metara i pucao kroz vrata kupatila.

Prema njegovim riječima, Pistorijus je pucao četiri puta i tri hica pogodila su Stinkempovu. Nel je istakao da je Pistorijus potom provalio vrata kupatila i ubijenu je niz stepenice odnio u prostorije u prizemlju kuće.

Advokat odbrane Beri Ru istakao je da njegov klijent nije znao ko se nalazi iza zatvorenih vrata kupatila. On je naglasio da tužilaštvo nije dalo "nikakve dokaze za ubistvo sa predumišljajem" i da se slučaj ne može nazvati ni ubistvom.

Neposredno poslije pucnjave, u medijima se spekulisalo da je Pistorijus pucao jer je mislio da je u kući provalnik ali je policija kasnije odbacila tu mogućnost. Pistorijus je tokom vikenda zadržan u policijskoj stanici i nije u javnosti govorio o smrti djevojke.

Sahrana Rive Stinkemp je danas u gradu Port Elizabet.
XS
SM
MD
LG