Dostupni linkovi

Vučić: Ako ne dobijemo datum, teško ću to objasnitiPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da ga u Berlinu očekuju teški razgovori i da će građanima teško objasniti, ako Srbija ne dobije zeleno svetlo za početak pregovora s EU.

Vučić je kazao da je Srbija dosta toga uradila, pa i mnogo više od očekivanog.

"Uveren sam da nećemo slušati loše reči o našoj zemlji u Nemačkoj, naprotiv, toga više nema ni u Nemačkoj ni u nemačkim medijima, ali mislim da bi bila teška i loša vest za nas da od datuma nema ništa, zato što se plašim da, ni građanima Srbije, a ni političkom establišmentu, teško ko bi to mogao da objasni", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da nije lako razgovarati s nemačkim zvaničnicima, ali da će zajedno s Milicom Delević i Suzanom Grubješić pokušati da ih ubede koliko je dobivanje datuma za početak pregovora sa EU važno za Srbiju i da to cela Srbija želi.

"Pre svega zbog budućih investicija, zbog kreiranja jednog potpuno drugačijeg elementa, to bi značilo mnogo više posla za naše ljude, i koji bi ima pokazivao da se rad, trud, pa čak i preuzimanje teških koraka u politici isplati i da se to vraća", rekao je Vučić.
XS
SM
MD
LG