Dostupni linkovi

Berlinale: Priznanje Ekumenskog žirija za Tanovićev film


Uoči dodjele nagrada glavnog programa Berlinalea film Danisa Tanovića Epizoda u životu berača željeza dobio je priznanje Ekumenskog žirija na Berlinskom filmskom festivalu.

Ovaj žiri predstavlja međunarodnu filmsku organizaciju protestantskih i katoličkih crkava - Interfilm i SIGNIS. Nagrađuje redatelje koji su uspjeli u portretiranju filmske radnje i iskustva u skladu sa Evanđeljem, ili u osvješćivanju gledatelja u pogledu duhovnih, ljudskih ili društvenih vrlina.

Poslije današnje nagrade, uzbuđenje raste pred večerašnju dodjelu glavnih nagrada ovog prestižnog filmskog festivala, koja će se odigrati večeras u 19 sati, u Berlinale Palastu, prenosi radiosarajevo.ba

Film Epizoda u životu berača željeza je svoju svjetsku premijeru doživio u srijedu, 13. februara, u okviru zvaničnog takmičarskog programa Berlinalea. O uspjehu premijere govori činjenica da je film odlično prihvatila publika, ali i filmska kritika i novinari.

Također, film je, podsjeća Udruženje filmskih radnika, već odabran za distribuciju za Tursku, Rumuniju, Bugarsku i zemlje bivše Jugoslavije, u okviru projekta Operacija Kino.
XS
SM
MD
LG