Dostupni linkovi

Karamarko potvrdio da se razmatra izbacivanje Kosor iz stranke


Sud časti HDZ-a razmatra mogućnost sankcionisanja bivšeg lidera stranke Jadranke Kosor zbog njene izjave da joj u HDZ-u brane da slobodno govori, potvrdio je predsjednik najveće opozicione stranke u Hrvatskoj Tomislav Karamarko.

On je rekao novinarima da medijski istupi Kosorove ne štete stranci, već samo njoj i da u HDZ-u "niko nikome ništa ne zabranjuje".

"Takve izjave ne daje neko ko je član stranke, nego neko neozavisan ili neko jako zavisan, samo ne znam o kome", rekao je Karamarko.

Predsjednik Suda časti HDZ-a Tomislav Čuljak potvrdio je da je primio zahtjev za razmatranjem postupaka Kosorove u javnosti i da treba razmotriti da li ona šteti ugledu HDZ-a stranke.

Kosorova je izjavila u intervjuu "Globusu" da joj u HDZ-u brane da slobodno govori i optužila aktuelno rukovodstvo da slijedi politiku krajnje desnice.

Prema Statutu HDZ-a, Kosorovoj može biti izrečeno nekoliko različitih mjera, od ukora, oduzimanja stranačkih funkcija, takozvanog ukora pred isključenje, pa sve do isključenja i brisanja iz članstva.
XS
SM
MD
LG