Dostupni linkovi

Kuči: Specijalni status i podela Kosova nisu teme dijalogaZamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da bi na kraju dijaloga Kosova i Srbije trebalo da bude potpisan mirovni sporazum dve strane, preneo je danas prištinski dnevnik Koha ditore.

Prema njegovim rečima, specijalni status i podela Kosova nisu teme razgovora premijera Kosova Hašima Tačija i Srbije Ivice Dačića.

"Tema je ostvarivanje punog suvereniteta Kosova i u tom (severnom) delu naše teritorije", rekao je Kuči.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je najavila da će sledeće nedelje biti ključne za dijalog Kosova i Srbije, a dva premijera sledeći put treba da se sastanu 19. i 20. februara.

Kuči je rekao da će u petoj rundi susreta u Briselu glavna tema biti rasformiranje paralelnih struktura Srbije na severu Kosova.

On je rekao da će ponuda Tačija na sastanku biti u okviru ustavnih rešenja i plana međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija.

"Samo treba stvoriti uslove za sprovođenje onoga što je predviđeno Ustavom i planom Ahtisarija. Za ono što je izvan Ustava i plana ne možemo razgovarati", kazao je Kuči.
XS
SM
MD
LG