Dostupni linkovi

Cvijanović: Programirana drama zbog investicija u RS


Ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Željka Cvijanović naglasila je da postoje određeni subjekti u Federaciji BiH, ali i u RS, koje je, kako kaže, uhvatila panika jer Republika Srpska i u složenim uslovima uspijeva da privuče strane investitore.

Cvijanovićeva je to nazvala programiranom dramom “u kojoj se prvo priča kako nema investicija a onda kad dođu napadaju se zašto su došle“.

„Mislim da je to jako loša poruka i da svako treba da nosi odgovornost za svoj dio posla.“, naglasila je ministarka.

Njena izjava uslijedila je dan nakon susreta predsjednika RS Milorada Dodika s predstavnicima ruske kompanije Zarubežnjeft, koja je vlasnik Rafinerije u Brodu.

Tema Dodikovog razgovora s novim direktorom "Zarubežnjefta" Sergejem Kudrjašovim bile su mogućnosti organizovanja dodatne proizvodnje u Republici Srpskoj, na bazi produkata sirove nafte. Mediji u RS prenijeli su da "Zarubežnjeft" želi da nastavi projekte revitalizacije Rafinerije nafte u Brodu i Rafinerije ulja u Modriči.

Predsjednik Republike Srpske sastao se u subotu u Moskvi i sa delegacijom ruske Dume, koju je predvodio predsjednik Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski.
XS
SM
MD
LG