Dostupni linkovi

Irak: Više od petoro mrtvih u napadu na logor s iranskim izbjeglicama


Nekoliko osoba poginulo je u subotu ujutro u granatiranju izbjegličkog logora iranske oporbene skupine nedaleko od iračkog glavnog grada Bagdada, prenose agencije.

U minobacačkom napadu na logor iranske oporbene skupine Mudžahedin-e-Kalk (MEK) "poginuo je i ranjen određen broj ljudi", rekla je za agenciju AFP Eliana Naba, glasnogovornica UN-ova izaslanstva u Bagdadu. Dodala je da je nekoliko iračkih policajaca ranjeno.

Po riječima čelnika iračkog ministarstva unutarnjih poslova koji je htio ostati anoniman, u napadu je pet osoba poginulo a četrdesetak je ranjeno. Zasad nije poznato tko je odgovoran za napad.

Iranska oporba u egzilu istaknula je u priopćenju da je u tom napadu poginulo šest osoba.

Pripadnici iranske oporbe u Iraku lani su iz logora Ašrafa premješteni u Huriju blizu iračke prijestolnice.

Ti izbjeglice, članovi organizacije Mudžahedin-e-Kalk (MEK), došli su u Irak u vrijeme Iransko-iračkog rata (1980.-1988.) uz pomoć režima Sadama Huseina, odakle su vodili oružane napade na Iran.

Na temelju ugovora koji su 25. prosinca 2011. zaključili Irak i UN, iračka vlada je oko 3.000 izbjeglica iz Ašrafa morala premjestiti u Huriju, što je zadnja postaja prije njihova povratka kući.
XS
SM
MD
LG