Dostupni linkovi

Fidel Castro ponovno u javnosti


Ponovno jučerašnje pojavljivanje u javnosti Fidela Castra kako bi prisustvovao kubanskim parlamentarnim izborima jedini je događaj na kubanskim izborima koji bi, u odsutnosti oporbe, trebali krajem veljače završiti bez iznenađenja - reizborom predsjednika Raula Castra.

Fidel Castro došao je u glasački ured br. 1 na Trgu revolucije u Havani gdje je uvijek glasovao prije nego što se teško razbolio u srpnju 2006. i prenio vlast na brata Raula Castra, objavila je nacionalna informativna agencija Prensa latina.

Kubanski čelnik, 86-godišnjak, nije se pojavio u javnosti od 21. listopada, kada je ispratio tadašnjeg venezuelskog ministra Eliasa Jauaa u Nacionalni hotel. Fotografija objavljena u lokalnom tisku prikazuje ga odjevena u tamnu kariranu košulju i crnu jaknu kako razgovara s ljudima u glasačkom uredu, oslonjen na štap.

Približno 8,5 milijuna Kubanaca pozvano je jučer na glasovanje kako bi odabrali 612 članova Nacionalne skupštine. Rano jutros otvoreno je 29.957 glasačkih ureda.

Nijedan kandidat oporbe ne sudjeluje u izborima, na kojima će se odabrati i 1269 delegata u 15 pokrajinskih skupština te neće ugroziti vlast jedine stranke, Komunističke partije Kube.
XS
SM
MD
LG