Dostupni linkovi

Sastanak o iranskom nuklearnom pitanju 25. februara


Iranski ministar spoljnih poslova Ali Akbar Salehi najavio je u nedelju u Minhenu da će naredni sastanak njegove zemlje i grupe pet plus jedan o iranskom nuklearnom pitanju biti održan 25. februara u Kazahstanu.

Iran i grupa 5+1 (SAD, Rusija, Kina,Francuska, Britanija i Nemačka) ponovo su uspostavili kontakt sredinom decembra da bi se nastavili pregovori o iranskom nuklearnom programu posle višemesečnog prekida, ali do sada nisu mogli da se slože o mestu i datumu sledećeg sastanka.

"Imam dobru vest. Čuo sam juče da će se grupa 5+1 sastati u Kazahstanu 25. februara", rekao je Salehi tokom bezbednosne konferencije koja se održava u Minhenu.

On je takođe rekao da bi njegova zemlja mogla da prihvati ponudu za bilateralne pregovore sa SAD koje je američki potpredsednk Džo Bajden predložio u subotu u Minhenu.

"Mi smo potpuno spremni da vodimo pregovore ali ovog puta druga strana treba zaista da želi da postigne rešenje", rekao je on.

Zapadne zemljle sumnjaju da Iran pokušava da roizvede atomsko oružje pod plaštom razvijanja civilnog nuklearnog programa, što Teheran stalno demantuje.
XS
SM
MD
LG