Dostupni linkovi

Jeremić će razmotriti zahtev DS za vraćanje mandataFunkcioner Demokratske stranke Vuk Jeremić izjavio je danas posle sastanka sa liderom DS Draganom Đilasom, da će detaljno razmotriti zahtev stranke da vrati poslanički mandat.

"Sadržaj ragovora sa Draganom Đilasom i još nekoliko funkcionera DS je unutrašnje pitanje stranke, i bilo bi neprimereno da ga iznosim u javnost. Dobio sam poziv da vratim poslanički mandat i ja ću taj poziv podrobno razmotriti", rekao je Jeremić.

Lider DS ranije je rekao da će na sastanku pokušati da ubedi Jeremića da vrati mandat poslanika da u protivnom ne bi bio isključen iz stranke.

Sastanak Jerimića s funkcionerima DS trajao je dva sata, a za 17 časova zakazana je sednica Izvršnog odbora te stranke na kojem će se razmatrati slučaj Jermića i funkcionera DS Dušana Petrovića zbog njihove odluke da odbiju da vrate poslaničke mandate.

I Jeremić i Petrović kažu da, uprkos tome što ne poštuju zahtev Glavnog odbora za vraćanje mandata, ne žele da napuste DS i negiraju tvrdnje da će formirati nove stranke.
XS
SM
MD
LG