Dostupni linkovi

General Tomić: Besmislena izjava o penzionisanjuBivši načelnik Službe vojne bezbednosti Aco Tomić dao je danas iskaz kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu o svojoj tužbi protiv Borisa Tadića zbog toga što ga je kao ministar odbrane prevremeno penzionisao 2003. godine.

Tomić je novinarima ispred suda rekao da se nada da će slučaj zastariti brzo i da će postupak tako biti okončan.

Upitan o Tadićevoj izjavi da je prevremeno njegovo penzionisanje bilo opravdano, Tomić je odgovorio da to "nije jedina glupa izjava" nekadašnjeg ministra odbrane i bivšeg predsednika Srbije.

Tomićev advokat Goran Petronijević rekao je da će u narednih nekoliko dana u dogovoru sa svojim klijentom odlučiti da li će podneti optužni predlog protiv Tadića.

Tadićev advokat Miloš Paligorić rekao je novinarima da je Vrhovni savet odbrane 20. marta 2003. razrešio dužnosti generala majora Acu Tomića. "U stavu dva ove odluke praktično su naložili mom branjeniku (Borisu Tadiću) da donese akt o penzionisanju", rekao je advokat.

Postupak po tužbi generala Ace Tomića protiv Borisa Tadića nastavlja se 12. februara.

Tomić je tužio Tadića jer ga je 2003. godine, tokom akcije "Sablja", kao ministar odbrane penzionisao i tako omogućio njegovo hapšenje.
XS
SM
MD
LG