Dostupni linkovi

Vrhunac onečišćenja u Pekingu napunio bolniceVrhunac atmosferskog onečišćenja ovih dana u Pekingu prouzročio je priljev velikog broja pacijenata s dišnim tegobama u gradske bolnice, pišu službena glasila. Broj osoba koje pate od plućnih tegoba ili imaju poteškoća s disanjem u kineskoj prijestolnici u porastu je za 20 posto, po anketi lista Beijing Morning Post.

Čak 50 posto bolesnika primljenih u hitnoj službi jedne dječje bolnice žalilo se na respiratorne smetnje, dodaje list. Kineska prijestolnica se ovih dana guši u gustom smogu sa štetnim česticama, pošto je u siječnju u više navrata izmjereno rekordno atmosfersko onečišćenje dosad neviđene gustoće. Stanje je u četvrtak bilo malo bolje.

Stanovnici Pekinga uglavnom ne vjeruju podacima vlade o onečišćenju okoliša pa su čak i službeni mediji u siječnju zatražili od vlasti više transparentnosti o tom pitanju. Glavni uzrok atmosferskog onečišćenja u Pekingu je uporaba ugljena u industriji i termocentralama te stalni porast broja automobila na cestama.
XS
SM
MD
LG