Dostupni linkovi

Hrvatska: Osumnjičenima za eksploziju u Zagrebu određen jednomjesečni pritvor


Jednomjesečni pritvor određen je šestorici muškaraca uhićenih zbog povezanosti s eksplozijom na glavnom zagrebačkom trgu. Pritvor im je odredio istražni sudac zagrebačkog Općinskog suda.

Kako je objavio HRT, o cijelom slučaju detalje su jutros na konferenciji za novinare objavili policijski čelnici. Uz ostalo i da su među bombašima - otac i sin. Uhićeni su mahom iz uglednih obitelji, tzv. zlatna mladež. Jedan je sin poduzetnika, drugi brat vatrogasca poginulog na Kornatima te član Mladeži vodičkog HDZ-a. Napad na središnji zagrebački trg planirali su u Vodicama. Još su se u prosincu prošle godine dogovorili da će aktivirati eksplozivnu napravu. Nabavili su tri komada vojnog eksploziva, a osumnjičeni 58-godišnjak, inače otac jednog od mladića, naučio ih je kako rukovati njime i postaviti eksplozivnu napravu. Prema dogovoru su je u srijedu u 2.30 sati postavili i aktivirali, javlja HRT.

Maksimalna kazna za to kazneno djelo je pet godina.

Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić istaknuo je kako je motiv osumnjičenika obijest, odnosno "suluda ideja pojedinca ili pojedinaca ili te grupe koji od lagodnog života ne znaju što bi sa sobom, pa idu ovakvo što raditi".

Potvrdio je kako je jedan od osumnjičenika došao sam u policiju. Istaknuo je da su im nadzorne kamere u velikoj mjeri pomogle u istrazi.
XS
SM
MD
LG