Dostupni linkovi

Tadić: Bio sam u pravu kada sam penzionisao TomićaBivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je 2003. godine bio u pravu kada je kao ministar odbrane penzionisao tadašnjeg nacelnika Službe vojne bezbednosti Acu Tomića.

"Ako kažem da je normalno da sam potpuno u pravu onda ne mislim da sam pogrešio, što je i logično", rekao je Tadić novinarima ispred Palate pravde gde je pred Prvim osnovnim sudom saslušan po tužbi koju je protiv njega podneo Tomić.

Tomić danas nije došao na saslušanje u istrazi jer je, kako je rekao njegov advokat Goran Petronijević, u poslednjih sedam dana u bolnici zbog srčanih problema.

Petronoijević je novinarima rekao da je postupak mogao apsolutno da zastari krajem marta ili početkom aprila.

"Tadić je oduglovačio postupak 10 godina i krio se iza imuniteta i zato preti apsolutna zastarelost. Ako su bude postupalo brzo i efikasno, kao u nekim drugim slučajevima, postoji teoretska mogućnost da postupak ne zastari", kazao je Petronijević.

Sudija će posle saslušanja odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Tadića.

Tomić je tužio Tadića jer ga je 2003. godine, tokom akcije "Sablja", kao ministar odbrane bez ovlašćenja penzionisao i tako omogućio njegovo hapšenje.

Tomić je bio uhapšen kao jedan od osumnjičenih za umešanost u ubistvo Đinđića, ali je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja, a država mu je kasnije platila odštetu od tri miliona dinara zbog 100 dana neosnovanog pritvora.
XS
SM
MD
LG