Dostupni linkovi

Potpredsednica Vlade: Srbija ohrabrena stavom Evropskog parlamenta


Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je u utorak u Briselu da je Srbija ohrabrena pozitivnim stavovima i predlogom rezolucije Evropskog parlamenta koja predviđa da Srbija dobije datum za početak pregovora.

"Srbija je ohrabrena stavovima evropskih parlamentaraca, posebno izlaganjem izvestioca za Srbiju Jelka Kacina, koji je danas dao pozitivnu ocenu o napretku naše zemlje u evropskim integracijama. Očekujem da će i ostale institucije Evropske unije prepoznati rezultate rada nove vlade, kao što su to danas uradili evropski poslanici", rekla Grubješić.

Potpredsednica vlade u Briselu je učestvovala na sednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta na kojoj se raspravljalo o predlogu rezolucije o Srbiji koja bi trebalo da bude usvojena na proleće.

Tokom sastanka, pružena je podrška integracionom procesu Srbije, uz ocenu da je nova Vlada, za samo nekoliko meseci koliko vodi Srbiju, postigla velike pomake u odnosu prema Kosovu, regionalnoj saradnji i evropskim reformama, saopštio je kabinet Grubješićeve.

"Nadamo se će se naš rad isplatiti i da će Srbija do juna dobiti datum i ući u sledeću fazu evropskih integracija. Naš glavni cilj nije datum, ni pregovori, već modernizacija zemlje, efikasnija i pravednija država, bolji životni standard, a to ćemo lakše postići ako smo bliži EU", izjavila je Grubješić.
XS
SM
MD
LG