Dostupni linkovi

Kacin: Crna Gora predstavlja primjer uspjeha


Izvjestilac Parlamenta Evrope za Balkan Jelko Kacin ocijenio je tokom rasprave o napretku Crne Gore u evropskim integracijama da je ta zemlja ''najbolji primjer uspjeha''.

„Crna Gora nastavlja sa konstruktivnom regionalnom politikom i predstavlja najbolji primjer uspjeha kao jedina zemlja Zapadnog Balkana koja aktivno pregovara o članstvu u Evropskoj uniji (EU)“, kazao je Kacin tokom obraćanja članovima Odbora za vanjsku politiku Parlamenta EU.

Dok lideri Bosne i Hercegovine, kako je istakao Kacin, ni sami nisu sigurni šta žele i kuda njihova zemlja treba da ide, a u Albaniji vidimo rastuću nacionalističku retoriku, ''Crna Gora nastavlja sa svojom konstruktivnom regionalnom politikom''.

''Crna Gora predstavlja jedan od glavnih faktora stabilosti i najbolji primjer uspjeha, kao jedina zemlja Zapadnog Balkana koja aktivno pregovara o članstvu u EU'', dodao je on.

Kako smatra Kacin, Crna Gora je trenutno lider evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Kacin je pozdravio strategiju Komisije po kojoj se prvo otvaraju najteža poglavlja 23 i 24, odnosno poglavlja o pravosuđu i temeljnom pravu, te kazao da Crna Gora treba da uradi još mnogo toga na planu borbe protiv korupcije.

Kacin je izrazio zadovoljstvo povodom nedavnog zatvaranja poglavlja 25 koje se odnosi na nauku i istraživanje.

.
XS
SM
MD
LG