Dostupni linkovi

Alžirski ministar: Strahujemo da je broj žrtava veći


Alžirski ministar za komunikacije Mohamed Said izjavio je u nedelju da se strahuje da je broj žrtava napada islamista na gasno postrojenje u istočnom Alžiru veći od 55, koliko je do sada objavljeno.

"Veoma strahujemo da će taj broj biti povećan", rekao je Said za državni radio Kanal 3.

On je kazao da pripadnici bezbednosnih službi nastavljaju da obezbeđuju gasno postrojenje Aim Amenas i da tragaju za novim žrtvama, pošto broj od 23 ubijena taoca i 32 napadača verovatno nije definitivan.

"Definitivni broj žrtava biće poznat u sledećih nekoliko sati", rekao je Said. Alžirske vlasti nisu izdale zvanično saopštenje o broju stranih državljana među žrtvama.

Britanski premijer Dejvid Kameron je izjavio da je posle informacija o tri ubijena Britanca, naknadno saopšteno da su ubijena još tri britanska državljanina i jedna osoba koja je imala stalni boravak u Velikoj Britaniji. Japan je objavio da je ubijeno deset njegovih državljana, Norveška je objavila smrt pet, a Malezija smrt dva svoja državljana.

Otmičari su u Alžiru u sredu zauzeli gasno postrojenje Ain Amenas, posle pokušaja otmice dva autobusa. Među taocima je bilo stotine alžirskih i desetine stranih državljana. Specijalne jedinice alžirske vojske u subotu su okončale opsadu gasnog postrojenja u Sahari.
XS
SM
MD
LG