Dostupni linkovi

Građanska Vojvodina: Zaustavite kampanju protiv Vojvodine


Koalicija Građanska Vojvodina zatražila je u nedelju od Vlade Srbije da se odmah obustave sve akcije koje se proteklih više od pola godine, "očigledno organizovano i pod patronatom vlasti", sprovode protiv Vojvodine, njenih građana i njenog političkog subjektiviteta.

Ta koalicija nevladinih organizacija navela je u saopštenju za javnost da je reč o političkom i ekonomskom "ponižavanju, nasilju i kampanji straha", kao i o pokušaju brisanja vrednosti na kojima počiva društvo u Vojvodini.

U kampanju protiv Vojvodine nevladine organizacije su ubrojale i učestalo paljenje zastave pokrajine, napade na Radio-televiziju Vojvodine i "konstantne nacionalističke i klerofašističke napade" na Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i druge organizacije koje se bave promovisanjem vrednosti građanskog društva.

Građansku Vojvodinu čine NDNV, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Građanska akcija Pančevo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Zelena mreža Vojvodine i Otvoreni licej Sombor.
XS
SM
MD
LG