Dostupni linkovi

Mediji: Đilas traži isključenje Jeremića i Petrovića iz DS


Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas će danas na sednici Predsedništva DS u Despotovcu tražiti isključenje iz stranke poslanika Vuka Jeremića i Dušana Petrovića, piše beogradska štampa.

List "Danas" navodi da je reč o sprovođenju odluke Glavnog odbora da članovi prošle vlade treba ili da vrate poslanički mandat ili da napuste DS.

"Danas" piše da bi Đilas u petak trebalo da pokrene tu inicijativu, ali list, prema svojim saznanjima, navodi da nije sigurno da će Predsedništvo DS većinski podržati njegov zahtev.

Zamenik predsednika stranke Bojan Pajtić smatra da Jeremića treba zadržati zbog njegove popularnosti, dok Petrović ima podršku ljudi i dalje odanih Borisu Tadiću, navodi "Danas".

List "Kurir" donosi u broju od petka da je Đilas krenuo na Jaremića i Petrovića i da će na sednici Predsedništva DS jedna od tema biti i disciplinski postupak protiv njih.

Dušan Petrović izjavio je za "Kurir" da nije čuo za tu inicijativu, ali kako kaže "sve je moguće". "To me ne bi iznenadilo", kratko je rekao Petrović, navodeći da je "ta odluka na Đilasu".
XS
SM
MD
LG