Dostupni linkovi

Lekić:Objediniti predsjedničke i izbore u Nikšiću


Predsjednik opozicionog Demokratskog Fronta (DF) i nezavisni predsjednički kandidat na
predstojećim izborima Miodrag Lekić, ocenio je danas da treba objediniti lokalne izbore u Niksiću i izbore za predsjednika Crne Gore.

Lekić, koji će sjutra o datumu izbora razgovarati sa predsjednikom skupštine Rankom Krivokapićem, rekao je Radiju Crne Gore da je "ekonomski i politički racionalnije" da se izbori objedine.

Krivokapić će u petak, 18. januara, raspisati predsjedničke izbore u Crnoj Gori nakon konsultacija sa čelnicima parlamentarnih partija, dok su lokalni izbori u Nikšiću ranije rapisani za 9. mart.

Lekić, koji je već objelodanio svoju namjeru da se kandiduje kao nezavisni kandidat, smatra da je aktuelni predsjednik države Filip Vujanović "mogući protivkandidat" vlasti.

Protivljenje manje članice crnogorske vladajuće koalicije, Socijaldemokratske partije (SDP), da Vujanović treći put bude kandidat vlasti na izborima, Lekić vidi kao "primarno politički, a ne pravni spor" koalicionih partnera u vlasti Crne Gore.

SDP smatra da bi Vujanovićeva kandidatura, treća po redu, bila neustavna.

Predsjednik DF-a saopštio je da sa čelnicima opozicionih partija u Crnoj Gori još uvjek nije razgovarao o podršci njegovoj predsjedničkoj kandidaturi, ali je saopštio da računa na "širok spektar društvenih, nacionalnih grupa", jer nije "limitiran na usko biračko tijelo", niti je vezan za "neku usku političku grupaciju".
XS
SM
MD
LG