Dostupni linkovi

Sindikat: Putari nespremni za sneg u Srbiji


Putarska preduzeća zbog neodgovornosti države nisu potpuno osposobljena da obavljaju zimsku službu, saopštio je Samostalni sindikat putara Srbije.

"Ovakva situacija, u slučaju da dođe do većih snežnih padavina, može imati teške posledice po stanovništvo i privredu", navedeno je u saopštenju.Sindikat tvrdi i da sredstva predviđena budžetom nisu preneta Putevima Srbije i da to javno preduzeće ne može da izvrši obaveze prema putarskim preduzećima.

Putarska preduzeća zbog toga, kako je navedeno, nemaju osnovna sredstva za rad, a u mnogima radnici nisu primili zarade mesecima.

"Smatrali smo potrebnim da javnost upoznamo sa pravim stanjem stvari i da imenujemo odgovorne za eventualne probleme do kojih može doći u obavljanju poslova zimske službe - to su, pre svega, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo finansija i privrede. Ipak se nadamo da će u poslednjem trenutku, ako već nije kasno, država reagovati u skladu sa svojim obavezama", navedeno je u saopštenju Samostalnog sindikata putara Srbije.
XS
SM
MD
LG