Dostupni linkovi

Dačić: Milanovićeva posjeta Beogradu neće biti istorijska


Normalizacija odnosa između Srbije i Hravstke bit će glavna tema razgovora srbijanskog i hrvatskog premijera sjutra u Beogradu.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je pred sjutrašnju posjetu hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu da ne očekuje da će taj susret biti istorijski, ali da će se sa hrvatskim kolegom razgovarati o ekonomskim temama i dotaći se teme ratova iz 90-ih godina prošlog vijeka.

Dačić je danas novinarima u palati „Srbija“ rekao da Vlada Srbije i Vlada Hrvatske ne mogu da se ponašaju iracionalno bez obzira na to što o više pitanja imaju različite interese.

„Mislim da imamo i zajedničkih interesa. Ne očekujem da susret bude istorijski. Bavićemo se bilateralnim temama, regionalnom saradnjom, i to će biti u cilju poboljšanja života naših građana“, rekao je Dačić i dodao da je bitno učiniti korak ka normalizaciji odnosa dviju zemalja.

Prvi korak te saradnje biće započet na nivou ministarstava. Dačić je, odgovarajući na novinarsko pitanje, negirao da će se Milanović tokom sjutrašnje posjete susresti s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Na upit novinara da li će sa hrvatskim kolegom razgovarati o tome da Milanović bude posrednik u pregovorima Beograda i Prištine, Dačić je to negirao i rekao da je „potrebno da prvo rješavamo naše odnose“.

Dačić će kako je saopšteno,Milanovića primiti sjutra tačno u podne, a izjave za medije predviđene su za 14 sati.
XS
SM
MD
LG