Dostupni linkovi

Potpredsednik skupštine Vojvodine: Ustavni sud ohrabrio SNP "Naši"


Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov najoštrije je danas osudio paljenje vojvođanske zastave i pretnje nevladinim organizacijama od strane ekstremističkog pokreta SNP Naši a taj pokret je nazvao "najvećim izdajnicima".

Vrebalov je u saopštenju za javnost pozvao nadležne da kazne one koji prete i poručio im da će ih u suprotnom smatrati saučesnicima.

"Činjenica da je Ustavni sud Srbije odbio da zabrani organizaciju SNP Naši svakako je ohrabrila ove ekstremiste da nastave da pale, prete i prave spiskove takozvanih izdajnika. Teško je zamisliti veće izdajnike svoje otadžbine od onih koji pozivaju na nasilje i na povratak u devedesete godine prošlog veka, kao što to rade takozvani Naši", istakao je Vrebalov.

Prema njegovim rečima, ekstremisti poput pokreta Naši očigledno su ohrabreni činjenicom da u Srbiji danas glavnu reč u politici vode upravo oni koji su nas u poslednjoj deceniji 20. veka svojom nasilničkom i anticivilizacijskom politikom izolovali od savremenog sveta i zavadili sa susednim narodima i državama.

On je dodao da se ljudi u Vojvodini ne dele po nacijama i poručio da je vojvođanska zastava simbol zajedništva svih građana pokrajine.
XS
SM
MD
LG