Dostupni linkovi

Sidnej: Uhapšeni osumnjičeni za podmetanje požara


Policija u Sidneju uhapsila je oca i sina koji se sumnjiče da su izazvali jedan od požara u Australiji, gde se vatrogasci i dalje bore s vatrenom stihijom.

Otac i sin, koje je policija uhapsila kasno sinoć po lokalnom vremenu, namerno su zapalili objekat kako bi uništili laboratoriju za proizvodnju droge, skrivenu u gustom rastinju Plavih planina, prenela je agencija Rojters.

Požar u nacionalnom parku Plave planine, zapadno od Sidneja, izbio je prošle sedmice i u njemu je uništeno više od 50 hektara rastinja.

Vatra je danas stigla i do Sajdings springsa, gde se u objektima observatorije, koji su evakuisani zbog požara, nalaze džinovski američko-australijski teleskopi pomoću kojih je otkriveno 30 novih planeta u svemiru.

Više od 140 požara u proteklih nedelju dana gorelo je u širokoj oblasti na severu i zapadu australijske države Novi Južni Vels i na ostrvu Tasmanija.

Za sada je jedan vatrogasac sa Tasmanije jedina žrtva požara, mada je u najvećem požaru koji se prostirao na 100 kilometara uništeno oko 40.000 hektara rastinja i 28 domova u nacionalnom parku Varambanglu u Novom Južnom Velsu.
XS
SM
MD
LG