Dostupni linkovi

Italija:Stanko Subotić Cane oslobođen optužbi za šverc cigreta


Tužilaštvo Suda u Bariju na današnjem ročištu zatražilo oslobađajuću presudu za Stanka Subotića, kome se sudilo za šverc cigareta preko Jadrana od 1994 do 2001., što predstavlja presedan, javlja Radio Antena M.

Proces pokrenut od strane italijanskog tužilaštva, koji je trajao više od deset godina je okončan, a Subotić je oslobođen svih optužbi, jer je i tužilaštvo, uvažavajući argumente odbrane, stalo na stranu okrivljenog. Ova presuda otvara pravni put za reviziju svih presuda Stanku Subotiću u Srbiji.

Oslobađajućom presudom za Subotića, završen je jedan od najdužih procesa a istrage povodom optužbi vršene su u Francuskoj, Švajcarskoj, Lihtenštajnu, Kipru i samoj Italiji.

Izlaganjem završnih riječi odbrane i tužilaštva, zaključen je glavni pretres po optužnici protiv Stanka Subotića Caneta koji se teretio za krivično djelo – mafijaško udruživanje usmjereno na šverc cigareta i pranje novca.

Subotićev advokatski tim ranije je tražio suđenje po ubrzanom postupku tako da je proces protiv njega izdvojen od ostalih pet državljana Crne Gore i Srbije. Suđenje Branislavu Mićunoviću, Veselinu Baroviću, Dušanki Jeknić, Branku Vujoševiću i Andriji Draškoviću, optuženima da su učestvovali u zločinačkom poduhvatu, počinje 7. februara.

Sud u Bariju donio je jednu odluku, kojom je prije dvije ipo godine bivši ministar finansija Miroslav Ivanišević oslobođen svih optužbi za šverc.
XS
SM
MD
LG