Dostupni linkovi

Dačić: Steže se obruč oko Darka Šarića


Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se steže obruč oko odbeglog narko bosa Darka Šarića, kao i da će sledeći korak biti njegovo hapšenje.

"Sigurno se sve više steže obruč oko Šarića i da će sledeći korak biti hapšenje, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja", rekao je Dačić.

On je u intervjuu podgoričkoj Televiziji Atlas, upitan da li Srbija planira da od crnogorskog pravosuđa zatraži preispitivanje imovine Miroslava Miškovića u Crnoj Gori, rekao da će srpsko tužilaštvo odlučiti u kojem će se smeru odvijati istraga.

"Ukoliko bude takav proces pokrenut u Srbiji sigurno će se odnositi i na sve druge zemlje", naveo je on.

Dačić je kazao da nikada nije bio pristalica da se bez konkretnih dokaza daju ocene poput one da je Crna Gora utočište za kriminalce, što se ranije moglo čuti od srpskih zvaničnika.

"Bilo je i takvih primera, bilo je i primera da se oni skrivaju u nekim drugim državama, a bilo je primera da ih ima i u Srbiji. Zato mislim da je važna saradnja policija", istakao je on.
XS
SM
MD
LG