Dostupni linkovi

Hilari Klinton otpuštena iz bolniceDržavna sekretarka SAD Hilari Klinton otpuštena je iz bolnice u Njujorku u kojoj je provela tri dana zbog tromba u veni blizu mozga.

"Klintonova je otpuštena iz bolnice. Njen medicinski tim rekao joj je da dobro napreduje u svakom pogledu i uveren je da će se potpuno oporaviti", rekao je zamenik pomoćnika sekretara Filip Rejns, javila je agencija Frans pres.

Rejns je dodao da je Klintonova zadovoljna izuzetnom negom koju je imala u bolnici i da jedva čeka da se vrati na posao, a datum njenog povratka u Stejt department još nije utvrđen.

Klintonova je zadržana na lečenju u Prezbiterijanskoj bolnici u nedelju, nakon što je tokom pregleda ustanovljeno da u veni između lobanje i mozga ima ugrušak, a u bolnici je trebalo da ostane najmanje 48 sati. Njeni doktori su ranije naglasili da tromb nije izazvao moždani udar niti neurološka oštećenja.

Američka državna sekretarka nije viđena u javnosti već skoro četiri sedmice, otkako je dobila stomačni virus po povratku iz Evrope 7. decembra, zbog čega je otkazala posetu severnoj Africi. Zbog infekcije je dehidrirala, a zatim izgubila svest i doživela potres mozga, koji je, kako se smatra, prouzrokovao tromb.
XS
SM
MD
LG